Шукати в цьому блозі

понеділок, 26 лютого 2018 р.

Обласний семінар


    Перед учасниками з вітальним словом виступили Леонід Бицюра, заступник міського голови з гуманітарних питань м. Тернополя, Олександр Петровський, директор Тернопільського обласного комунального інституту післядипломної педагогічної освіти,  Ольга Похиляк, начальник управління освіти і науки Тернопільської міської ради.
   Щодо важливості створення науково-методичної системи неперервного формування готовності педагогічних працівників до підтримки і розвитку обдарованості учнів виступила Ольга Когут, заступник директора ТОКІППО.
   
 Галина Литвинюк – директор ТКМЦ НОІМ та Володимир Сеньків – методист ТКМЦ НОІМ,  розкрили особливості роботи лабораторії якості навчання обдарованої дитини та інноваційний підхід до проведення альтернативних олімпіад в місті Тернополі.
    У другій частині семінару, учасники мали змогу ознайомитися із презентованим новітнім методом «Інфолокація». Усі були об’єднані в 4 локації та працювали під керівництвом модераторів (Галини Литвинюк, Володимира Сенькова, Галини Федун, Тетяни Нюні), які, в свою чергу, розповіли про особливі форми, методи, підходи в організації роботи з  обдарованими дітьми
     Про організацію нового освітнього середовища для розвитку обдарованості учнів закладів освіти йшлося у виступах Жанни Ханзель, завідувача відділу обдарованої дитини та інноваційної діяльності ТОКІППО, та Сітозари Хоми, завідувача центру виховної роботи, захисту прав дитини та громадянської освіти ТОКІППО.
     Учасники семінару виробили відповідні рекомендації, наголосивши на тому, що в  умовах реалізації завдань Нової української школи посилюється роль методичних установ, які працюють на розвиток компетентності, професіоналізму вчителя. Підвищення ефективності підготовки вчителя до роботи з обдарованими дітьми є одним із важливих напрямів роботи методичних служб Тернопільщини.

Немає коментарів: