Шукати в цьому блозі

пʼятниця, 16 листопада 2018 р.

Експериментальна локація


Обдарована дитина: 
виявлення, навчання, розвиток




15 листопада 2018 року у Тернопільській Українській гімназії ім. І.Франка відбулася експериментальна локація в рамках трансфер-містечка на тему «Обдарована дитина: виявлення, навчання, розвиток».


Під час роботи розглянули теорію множинного інтелекту Говарда Гарднера, види обдарованості. Педагогам запропонована ментальна карта роботи. З акцентовано увагу на роботі лабораторії якості навчання обдарованої дитини та Клубу обдарованих школярів Тернополя, створення осередків КОШТу в освітніх закладах міста.



Методист Андрій Трофимчук окреслив етапимоніторингу якості освіти випускників ЗЗСО, наголосивши на динаміці росту навченості учнів за підсумками зовнішнього незалежного оцінювання з чотирьох основних предметів.






Психолог ТУГ, Оксана Колісник, звернула увагу учасників локації на прогнозування та проектування робити з обдарованими учнями за програмою В.Киричука «Універсал», а також провівши тест «Який твій творчий потенціал».


Марія Нова, заступника директора Українськоїгімназії ім. І.Франка з науково-методичної роботи, у своєму виступізапропонувала модель креативного середовища розвитку особистості. Окреслилаетапи роботи з обдарованою дитиною: пошук і підбор, створення умов, цілеспрямована робота з педкадрами, навчальна діяльність, індивідуальна робота розвиток академічних здібностей, розвиток спеціальних здібностей, роботи з батьками.  Поділилася досвідом підтримки обдарованихучнів.

Робота у локації завершилася вихідною рефлексією, екскурсією гімназією та врученням сертифікатів учасникам.



Немає коментарів: