Шукати в цьому блозі

вівторок, 9 лютого 2021 р.

“Соціальне шкільне підприємництво”

Шановні освітяни, від імені організацій School of ME та ChildFund Deutschland e.V., запрошую вас долучитися до розвитку теми “Соціальне шкільне підприємництво” в Україні. У рамках україно-німецького проєкту Social Student Companies to Activate the Youth ми розбудовуємо екосистему соціальних шкільних підприємств. Ми активно співпрацюємо з громадськими організаціями, закладами освіти, вчителями та учнями. Ваша активна участь стане надзвичайно важливою складовою успіху цієї ініціативи.

Цього року навчальна програма курсу за вибором «Соціальне шкільне підприємництво» для учнів 8–11 класів була схвалена Міністерством освіти і науки України і рекомендована до запровадження у школах. Наша мета, щоб кожен освітянин, від Чопа до Маріуполя, знав, що тема соціального шкільного підприємництва затверджена офіційно і навчання з неї можна зробити цікавим та корисним. А українські школярі проявили свої лідерські та організаторські якості, побудувавши перший бізнес ще до випускного. В рамках проєкту буде відібрано 20 закладів освіти зі всієї України для проведення коротких тренінгів. На них ми разом з нашими партнерами допоможемо згенерувати ідеї для соціальних шкільних підприємств. Всі 20 закладів освіти будуть запрошені на другий етап відбору, в результаті якого 10 освітніх закладів отримають доступ до: навчальної програми для куратора шкільної фірми; розширеної програми з підприємництва для учнів; менторської підтримки з реєстрації та запуску шкільної фірми; гранту розміром 1000€.

Крім того, деякі учні та куратори зможуть отримати грант на 4-денну навчальну подорож в Німеччину у 2022 році, щоб познайомитися з німецьким шкільним підприємництвом. Тож гра вартує того, щоб спробувати. Для цього необхідно перейти на форму реєстрації, уважно прочитати умови та заповнити анкету (Ссылка http://bit.ly/StudBiz_20Schools ) За деталями слідкуйте на сторінці поточного проєкту з розвитку і популяризації соціального шкільного підприємництва Social Student Companies to Activate the Youth, читайте тут schoolofme.me/studbiz

Також корисні посилання для вас на тему соціального шкільного підприємництва: 1. Сайт, де ми зібрали максимум інформації і доповнюємо. Там можна дізнатися про інтерактивний урок, скачати методичку та посібник schoolofme.me/sse 2. У додатку ви знайдете презентацію та посібник. 3. А посилання на це коротке ВІДЕО ви можете відправляти усім, щоб пояснити, що таке соціальне шкільне підприємництво.

Ну і звісно, наші контакти: School of ME (всеукраїнський представник проєкту) hello@schoolofme.me Facebook
 

Немає коментарів: